Studio Lois
Fit for students blauw2 copy.png

Fit 4 Students

Fit for students affiches.png
 

 

Fit 4 students

Voor het project Zwolle Next werd mij gevraagd om mijn creatieve geest in te zetten voor de toekomst van de stad Zwolle.  Ik heb mijzelf laten inspireren door de vele (donkere) steegjes, die gezien werden als een probleem.  

Fit 4 Students is een idee om Zwolle te laten spelen. Wedstrijdelementen worden in steegjes uitgezet en zijn bedoeld voor kleine competities (wedstrijden van één tegen één tot drie tegen drie personen). De velden worden uitgezet met stoepkrijt. Stoepkrijt is duurzaam en goedkoop. Als het gaat regenen of als de steegjes worden schoongespoten, kan er op dezelfde plaats een ander wedstrijdelement worden uitgezet. Hou je niet van handbal? Dan is er de volgende keer ruimte voor voetbal. Voor ieder wat wils! De steegjes worden multifunctioneel. Door kleur en beweging in de steegjes van Zwolle te brengen, lijken deze veiliger. Hierdoor wordt de doorstroom naar de achterliggende straten bevorderd. Mensen moeten de steegjes gaan ontdekken om bij deze ontzettend leuke achterliggende straten terecht te komen. Er is zoveel meer dan alleen de lange en drukke Diezerstraat.

 

 
 

 

Voor dit initiatief heb ik tevens een app ontworpen. De app dient als ondersteuning voor de competities. Zoals bijvoorbeeld wie/ wat/ waar/ hoe laat etc.

Om een lidmaatschap bij Fit 4 Students onder de studenten aantrekkelijk te maken ontvangen zij een ‘kraspas’. Hiermee sparen de studenten voor leuke deals bij verschillende ondernemers. Iedere keer als zij met een competitie hebben meegedaan, wordt er een streep afgekrijt.

 

-  ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten,  Jaar 3  - 

 

 
kraspas.png